AlbertWOT
Optimaal Voorbereid

Gezondheid

Hoogtetraining is een vorm van adaptieve therapie, die gebruikt kan worden om te helpen bij verschillende aandoeningen. Het is wetenschappelijk aangetoond dat blootstelling aan en/of training in zuurstofarme lucht kan helpen bij verschillende medische aandoeningen, zoals:

Cardiovasculaire aandoeningen (hoge bloeddruk, betere weerstand tegen hartaanval en hartfalen) . Systemische hypoxie, dat wil zeggen een vermindering van het zuurstofgehalte de slagaderen, zorgt voor een verwijding van bloedvaten en stimuleert de bloedstroom naar de spieren.

Ventilatie/ademhaling aandoeningen (COPD en Slaap-Apneu). Verbeterde reactie op veranderingen in bloeddruk (baroreflex sensitiviteit). Verbeterde reactie op hoge CO2 concentraties in het bloed (hypercapnic ventilatory respons).

Neurologische aandoeningen (CVA, incomplete ruggenmergbeschadiging). Versneld herstel en gebruik van functies.


Metabole aandoeningen zoals Diabetes en Obesitas. Gewichtsverlies en cardiovasculaire en metabole verbeteringen.

Het helpt ook bij gewichtsverlies en gewichtsmanagement van gezonde mensen. Omdat er sneller een hoog inspanningsniveau gehaald kan worden in zuurstofarme lucht, is het ook zeer geschikt voor mensen die moeite hebben met intensief bewegen, zoals mensen die geblesseerd zijn of mensen met veel overgewicht.

In een hoogtekamer kan eerder en sneller conditie opgebouwd worden dan buiten de hoogtekamer. 

Terug naar Hoogtetraining

Tarieven