AlbertWOT
Optimaal Voorbereid

HET Hoogtetrainingscentrum van Amsterdam en omstreken

Om van de positieve effecten van hoogtetraining gebruik te maken hoef je niet meer naar de bergen toe. Met een eigen hoogtekamer bij SMC Fysiomed in Amsterdam kun je bij AlbertWOT trainen op hoogte. Ook kun je bij AlbertWOT terecht voor het huren of kopen van hoogtegeneratoren, -tenten en –maskers om thuis op hoogtestage te kunnen gaan. Natuurlijk krijg je ook uitgebreid advies en als je op echte hoogtestage gaat of een prestatie op hoogte moet leveren, dan kunnen we je helpen met een verantwoorde planning en voorbereiding.

Blootstelling aan zuurstofarme lucht en hoogtetraining zorgen voor een heel scala aan reacties in het lichaam. De meeste hiervan hebben een positief effect op de prestatie en de gezondheid, zoals een verbeterde conditie, lagere bloeddruk en een verbeterde circulatie. Het is tevens ook heel geschikt voor mensen die aan het revalideren zijn, want training in zuurstofarme lucht geeft je de mogelijkheid om bepaalde spiergroepen licht te belasten, terwijl de belasting op je hart en longen hoog is, waardoor de conditie goed blijft terwijl je geblesseerd bent. Tevens wordt er extra groeihormoon aangemaakt, wat helpt bij het herstel en onderzoek naar botherstel wijst er op dat zuurstofarme lucht de botdichtheid groter maakt en herstel versnelt.

De hoogtekamer bij Fysiomed is uniek voor de regio Amsterdam. In een afgesloten ruimte kan op gesimuleerde hoogtes tot 3200 m getraind worden en met een masker op tot zelfs 6000 m. En dat is niet alleen voor bergbeklimmers interessant. De volgende mensen hebben baat bij hoogtetraining:


Lees hier onze algemene folder.

Meer lezen over hoogtetraining (artikel Sportgericht)

Bekijk hier de site van Hoogtecentrum Amsterdam